Tips til å bli en bedre blogger

 • 25.07.2012
 • Design, header og meny:
  Noe av det jeg synes er viktigst på en blogg  er å ha et enklet, ryddig og fint design. Hvis du ønsker sterke farger vær sikker på at de passer sammen, og at det ikke gjør det vanskelig å lese. Jeg personlig synes at det er finest med duse, lyse farger, med noen sterke farger i header og bilder. Ha en oversiktlig meny, husk at det er mange lesere der ute som skal kunne forstå seg på den, og da er det greit at den er enkel og forsåelsesfull.
 • Bilder:
  Jeg synes det er utrolig mye kjekkere å lese innlegg dersom det er bilder med, innlegg uten bilder blir fort kjedelig å lese. Ikke overdriv med bilder, du trenger ikke veldig mange bilder, men ha noen, heller litt finere bilder som gjerne har inspirasjon i seg. Vær sikker på at du publiserer bilder du har lov til. Ikke publiser bilder av andre personer uten at de gir tillatelse for det. Det er viktig å spør først og ikke etter. 
 • Varierte innlegg
  Det er viktig å variere innleggene, ikke skriv om det samme hver dag i en uke, da blir det fort kjedelig. Varier med bilder og tekst. Du kan ha en spørreundersøkelse om hva dine lesere ønsker å lese om, personlig liker jeg å lese om antrekk, innkjøp mote, sminke, turer og diverse saker, men jeg synes ofte at for lang tekst blir litt kjedelig, derfor kommer bildene inn som et viktig element. 
 • Oppdater jevnlig
  Jeg mener ikke at du skal oppdatere hver dag, men minst en gang i uken, eller gjerne oftere. Da blir den ikke kjedelig. Hvis din blogg er en jeg leser fast, går jeg jevnlig innom, og da er det kjekt med oppdaterte innlegg. Ikke oppdater bare for å blogge, ikke blogg om du ikke er inspirert eller har noe å skrive om. Det blir da en kjedelig blogg å lese. Noe av det kjedeligste jeg leser er alle som unnskylder seg for ikke å ha blogget på en stund...
 • Kontroller språket 
  På en blogg er det viktig å skrive riktig grammatikk. Ikke overdriv med for mange "laaaaaange" bokstaver, jeg ser på dette som en blogger som ikke er veldig interessert i å ha mange lesere og en blogger som ikke er seriøst med det h*n gjør.
 • Et enkelt bloggnavn
  Dersom du er i oppstartfasen er det viktig å lage seg et lett bloggnavn. Denne kan jeg ikke peke veldig mye på, jeg har ikke særlig lett, huskbart navn på min blogg, men du kan lese hvor navnet kommer fra, og hvorfor jeg valgte dette. Et enkelt bloggnavn gjør det lettere å finne din blogg for å lese den.
 • Kommentarer
  For en blogger er det veldig gøy å få kommentarer, men jeg personlig liker ikke kommentarer som oppfordrer til å kommentere tilbake. Da gjør jeg tvert i mot av ren prinsipp, jeg går ikke inn på leseren sin blogg en gang. Dersom det er en skikkelig blogger, så skriver man ikke slik. Å jeg svarer alle leserne som er innom og som legger igjen en kommentar! 
 • Positivitet
  Vær positiv i innleggende, ikke vær negativ. Det blir fort veldig kjedelig for både deg og dine lesere. Ikke bruk all din energi på å klage.
 • Vær deg selv
  Dersom du er deg selv på bloggen får leserne en følelse av å bli kjent med deg, og derfor kan det være lurt å ha et innlegg om deg selv, som de kan lese. Å nå mener jeg ikke at du skal legge ut om hele ditt liv, det er et klart skille mellom ditt liv og bloggens liv. 
 • Titler på innlegg
  Bruk titler som er relevante til innholdet, og sier noe om det. Dette vil gjøre at du kommer godt ut på google å kan skaffe deg flere lesere, om det er det du ønsker.
 • Lenking
  Ikke lenk ordet som HER, men legg lengen inn i ordet du ønsker å lenke til. Det ser med en gang ut som et ryddigere blogginnlegg. 
 • Spør om hjelp
  Det er lov å være usikker, men dersom du er det, spør om hjelp. Dette gjelder om du er usikker på hva du skal skrive om, hvordan du kan forbedre bloggen din og etc. Det er bedre å finne et svar enn å gå å lure.  Men vitkigst å huske, dette er min egen personlige meninger, lik det eller ikke, det er opp til deg. Det er bare noen tips du kan bruke, om du ønsker å bli bedre. Jeg håper at for noen var dette innlegget til hjelp! 

Vi skrives!

2 kommentarer

mel- livet som psykisk syk

25.07.2012 kl.08:23

bra tips :)

cordieritt

25.07.2012 kl.11:32

mel: Takk, skal du ha ;)

Skriv en ny kommentar

hits