Kakebaking på jobb

  • 09.06.2012

Dzenita sa til meg at det kunne være en ide å bake noe kaker til jobben nå, det begynte visst å bli tomt i fryseren. Så i dag hadde jeg gått inn i bakemodus, og det var kjempe kjekt! Jeg liker å stå på kjøkkenet. Først laget jeg en langpanne med vaniljekake, alltid kjekt å ha på lur, og litt senere på kvelden prøvde jeg meg på noe nytt: Eplekake-muffins - det ble suksess!

Her har dere oppskriften for ca 20 små muffinser:

Ingredienser:
100g smør
2 epler
1 ts malt kanel
2 egg
1,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte (med bilder og tekst):

Smelt smøret og sett det til avkjøling, skrell eplene og del dem i passende biter, jeg sparte et halvt eple til toppen av muffinsene. Vend eplebitene i kanel.


Visp egg og sukker til eggedosis.


Tilsett mel, bakepulver og smøret i eggedosiesen.


Bland inn eplebitene til slutt.


Fordel deigen/røren i muffinsformene. Del den siste eplebiten i båter og fordel en båt på hver muffins. Strø over med litt kanel og litt sukker på toppen.


Ha muffinsene i 225 grader i 8 min, skru ned til 125 grader i ca 5 min.


NAM, NAM!


Takk til Maren fra bloggen http://marenlm.blogspot.no/ for oppskriften!
Vi skrives!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits