Kanelboller, skillingsboller eller kanel i svingene

  • 10.02.2012

Bollene har mange navn, det er flere måter å bake dem på, og utseende blir forskjellig ved ulike tekninkker og mengde deig. Men et viktig poeng er at det er kanel og sukker, og bollen er formet i en spiral. 

 

Jeg har hatt lyst på skillingsboller nå i lang tid, og fikk litt mersmak i går når jeg laget ostekaken, som ble vellykket. 

 

Her er oppskriften til disse herlighetene:

 

Ingredienser: 

- 1 l hvetemel

- 1 dl sukker

- 50 g gjær

- 4 ss smør

- 4 dl melk

- smør, sukker og kanel

 

Fremgangsmåten:


Start med å blande sammen alt det tørre, smelte smøre og lunkne vannet. Før røren blandes sammen til en deig. Denne settes på heving i 20 minutters tid. 

Rull deigen ut som et rektangel og smør på et lag med smør.

Strø over ferdigblandet sukker og kanel, og rull deigen til en pølse.

Bruk en skarp kniv og skjær pølsen i bollebiter etter ønske.

Plasser dem på brett, og sett til etterheving.

Smør bollene med vispet egg, det gir en fin gyllen farge.

La dem stå 10-12 minutter i ovnen.

Plasser dem på en rist til avkjøling.


Å vips! En knall god bolle!

 


NAM!

 

I kveld skal jeg på jobb, så nå får jeg gjøre meg klar til den vakten, vi blogges. Håper du får en fin kveld!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

cordieritt

cordieritt

20, Stavanger

Kategorier

hits