Kanelboller, skillingsboller eller kanel i svingene

  • 10.02.2012

Bollene har mange navn, det er flere mter bake dem p, og utseende blir forskjellig ved ulike tekninkker og mengde deig. Men et viktig poeng er at det er kanel og sukker, og bollen er formet i en spiral.

Jeg har hatt lyst p skillingsboller n i lang tid, og fikk litt mersmak i gr nr jeg laget ostekaken, som ble vellykket.

Her er oppskriften til disse herlighetene:

Ingredienser:

- 1 l hvetemel

- 1 dl sukker

- 50 g gjr

- 4 ss smr

- 4 dl melk

- smr, sukker og kanel

Fremgangsmten:


Start med blande sammen alt det trre, smelte smre og lunkne vannet. Fr rren blandes sammen til en deig. Denne settes p heving i 20 minutters tid.

Rull deigen ut som et rektangel og smr p et lag med smr.

Str over ferdigblandet sukker og kanel, og rull deigen til en plse.

Bruk en skarp kniv og skjr plsen i bollebiter etter nske.

Plasser dem p brett, og sett til etterheving.

Smr bollene med vispet egg, det gir en fin gyllen farge.

La dem st 10-12 minutter i ovnen.

Plasser dem p en rist til avkjling.


vips! En knall god bolle!


NAM!

I kveld skal jeg p jobb, s n fr jeg gjre meg klar til den vakten, vi blogges. Hper du fr en fin kveld!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits