Utstyr til fotografering

  • 27.12.2010

Til fotografering bruker jeg speilreflekskameraet Nikon D40. Et veldig greit nybegynner speilreflekskamera, om jeg kan si det slik. Jeg fikk det til min bursdag når jeg ble 18, så jeg har hatt det en stund nå. Da hadde jeg ønsket meg et speilrefleks en god stund, og satte veldig pris på det.

Dette kameraet er et genialt eksempel på at det ikke alltid er om å gjøre å ha mest megapiksler, kameraet har selv kun 6.24 Megapiksler. I forhold til klarheten og fargene jeg har fått i flere av bildene mine er jeg veldig fornøyd med dette kameraet. Å jeg kommer sansynligvis til å ha det i en god stund til.

 

Til kameraet bruker jeg en 4gb minnekort fra SanDisk, å er veldig fornøyde med det. Kameraet har en form for sikkertet for at minnekortet ikke skal dette ut, noe jeg synes er veldig bra. I tillegg er det ganske greit med 4gb i steden for mindre. Da kan jeg ta bilder fra flere anledninger. likevel merker jeg noen ganger i sommerferien at det kan strekke litt kort til. Det er blant annet fordi jeg tar veldig mange bilder når jeg først har satt i gang, men tenker at da kan jeg slette dem senere. Heller 2 for mye, en 1 for lite.

Etter at jeg hadde hatt kameraet i et år, følte jeg det var på tide å oppgradere meg litt. Derfor kjøpte jeg meg et objektiv som fungerer veldig greit med kameraet. Tamon AF 70-300mm, riktignok ikke nikon sin, men er student, og har ikke veldig med penger, da er det greit med alternativer. Er veldig fornøyd med linsen, det er utrolig kjekt å kunne ta bilder langt i fra.

Utenom dette har jeg også et stativ som jeg fikk av min far. Noe som også er kjekt å ha. Desverre er jeg ikke så veldig flink til å ta dette i bruk. Det er litt klumpete å tar litt tid, noe som jeg ikke stortsett ikke gidder, men noen ganger har det å vært i bruk. Å er glad jeg har om jeg en gang skal trenge det. 

Ellers er det på tide at jeg får meg en større kameraveske, det er noe styr å drasse med seg Tamon linsen når det ikke er plass til den i vesken min. Dette er bare min egen lathet og glemskhet som har gjort at jeg ikke har fått gjort dette, men om dere har noen ideer hvilken veske jeg kan kjøpe, er det bare til å gi meg en kommentar om det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits